Τετραόροφο Πολυτελες Κτιριο

Σάκη Καράγιωργα 27 - ΓΛΥΦΑΔΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σ’ έναν από τους πιο γνωστούς δρόμους της Γλυφάδας, μόλις 500μ από το παραλιακό μέτωπο και πολύ κοντά στο εμπορικό κέντρο και στο γήπεδο Γκολφ, κατασκευάζεται ένα τετραώροφο πολυτελές κτίριο 4 διαμερισμάτων με υπόγειο, πατάρι, σοφίτα και δύο πισίνες με την ονομασία “Palm Tree Apartments”.

Κάθε διαμέρισμα διαθέτει ενδοδαπέδια θέρμανση, ενώ το κτίριο είναι κατηγορίας ενεργειακής βαθμίδας Α+.

Το ακίνητο έχει σχεδιαστεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο conceptstudio (www.conceptstudio.gr)

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΔΕΑ

Η κεντρική αρχιτεκτονική ιδέα έχει ως στόχο το κτίριο να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της αισθητικής τόσο σαν μεμονωμένο όσο και στο δομημένο οικιστικό περιβάλλον και να εναρμονίζεται πλήρως σε αυτό, γι’αυτό στο σύνολό του επιλέγονται οι λιτές γραμμές. Οι όψεις του κτιρίου διαμορφώνονται με erker, αρχιτεκτονικές προεξοχές και εξώστες, ενώ η σκίαση αυτών εξασφαλίζεται με πέργκολες οι οποίες προστατεύουν από τον ήλιο και τις καιρικές συνθήκες ενώ συγχρόνως εξυπηρετούν τη στήριξη αναρριχητικών φυτών. Δημιουργούνται έτσι ενδιαφέρουσες όψεις με ογκοπλαστική διάθεση. Οι χώροι διημέρευσης των διαμερισμάτων εκτονώνονται σε μεγάλους εξώστες που αποτελούν το βασικό χώρο συνεστίασης κατά τους θερινούς μήνες. Τόσο οι εξώστες όσο και οι κολυμβητικές δεξαμενές και το τζακούζι τοποθετούνται σε καίρια σημεία ώστε να γίνει εκμετάλλευση στο μέγιστο τόσο του ιδανικού προσανατολισμού όσο και της θέασης στη θάλασσα, όπου αυτό είναι εφικτό, ενώ η χρήση μεγάλων υαλοπετασμάτων επιτρέπει έναν “διάλογο” μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού με ενδιάμεσο χώρο μετάβασης την πέργκολα. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις όψεις για τον σκοπό αυτό είναι οι προεξοχές του τελικού επιχρίσματος, τα γυάλινα στηθαία στους εξώστες και τα μεγάλα κουφώματα αλουμινίου με υαλοπίνακες. Με τον τρόπο αυτό, το κτίριο αποκτά έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, χωρίς να προσφεύγει σε τυποποιημένες λύσεις, αναδεικνύοντας τα πραγματικά στοιχεία που το ορίζουν.

Το υφιστάμενο φυσικό περιβάλλον δεν επιβάλλει ιδιαίτερα καθοριστικούς περιορισμούς στην ογκοπλαστική και μορφολογική διαμόρφωση του κτιρίου. Η κατά το δυνατόν καλύτερη ανάπτυξη των χώρων πρασίνου, ο καλός φωτισμός και αερισμός των χώρων του κτιρίου και η μη προκλητική αλλά όχι απρόσωπη διαμόρφωσή τους, είναι τα σχετικά με το φυσικό και οικιστικό περιβάλλον στοιχεία που συμβάλλουν στους καλύτερους δυνατούς όρους διαβίωσης των κατοίκων στο κτίριο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το κτίριο τοποθετείται εντός του οικοπέδου αφήνοντας αποστάσεις από τα διπλανά οικόπεδα δημιουργώντας έτσι 4 ανοικτές πλευρές στο κτίριο, επιτρέποντας τον ηλιασμό όλων των χώρων. Το κτίριο αποτελείται από ένα υπόγειο, ισόγειο με πατάρι, τρεις ορόφους και σοφίτα. Στο κτίριο υπάρχουν 4 διαμερίσματα. Στο ισόγειο εκτείνεται ένα συνολικά διαμέρισμα με πατάρι και σε ένα κομμάτι του υπογείου. Η πρόσβαση στο ισόγειο γίνεται είτε εξωτερικά από τον κήπο είτε από το υπόγειο. Στον πρώτο και το δεύτερο όροφο υπάρχει ένα διαμέρισμα σε κάθε όροφο. Στον τρίτο όροφο υπάρχει ένα διαμέρισμα με σοφίτα και η πρόσβασή τους γίνεται από το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο.

Η είσοδός τους στο τυπικό διαμέρισμα γίνεται μέσω ενός ενιαίου χώρου όπου υπάρχουν οι χώροι διημέρευσης(κουζίνα και το καθιστικό),διάδρομος που οδηγεί στους υπόλοιπους χώρους όπως WC,master bedroom και σε δύο μικρότερα υπνοδωμάτια με λουτρό. Στους εξώστες των διαμερισμάτων του πρώτου, δεύτερου, και τρίτου ορόφου τοποθετείται περιμετρικά γυάλινη κουπαστή λεπτής διατομής. Στον ακάλυπτο χώρο του ισογείου, δημιουργούνται χώροι φύτευσης και μία πισίνα.

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ Ισογείου με Υπόγειο και Πατάρι (Ε= 264,36τ.μ .)

Διαμπερές ισόγειο διαμέρισμα 117,94 τμ με υπόγειο 71,04 τμ και πατάρι 75,38 τμ.
Το ισόγειο διαθέτει κήπο αποκλειστικής χρήσης 244,47 τ.μ. και πισίνα 28,97 τμ. Αποτελείται από καθιστικό, κουζίνα, 2 υπνοδωμάτια με τα λουτρά τους και ένα w.c., Το υπόγειο διαθέτει καθιστικό, κουζίνα, ένα υπνοδωμάτιο, λουτρό καθώς και ξεχωριστό χώρο laundry και αποθήκης.Έχει πρόσβαση στον κήπο από μία ξεχωριστή εξωτερική σκάλα, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να μπορεί να λειτουργήσει σαν αυτόνομος ξενώνας. Το πατάρι διαθέτει 1 master bedroom, με λουτρό,βεστιάριο και καθιστικό. Όλα τα επίπεδα επικοινωνούν με εσωτερική σκάλα minimal σχεδιασμού καθώς και με ιδιωτικό ανελκυστήρα.

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 2ου ορόφου (Ε= 146,88τ.μ .)

Διαμπερές οροφοδιαμέρισμα 146,88 τ.μ. Αποτελείται από καθιστικό και κουζίνα, 3 υπνοδωμάτια με τα λουτρά τους, 1 WC, αποθηκευτικούς χώρους και 4 εξώστες. Το διαμέρισμα διαθέτει τζακούζι στη νοτιοδυτική πλευρά του.

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 3ου ορόφου (Ε150,80τ.μ.)

Διαμπερές οροφοδιαμέρισμα 150,80 τ.μ. Αποτελείται από καθιστικό και κουζίνα, 1 master bedroom, με λουτρό και βεστιάριο, 2 υπνοδωμάτια με τα λουτρά τους, 1 WC, αποθηκευτικούς χώρους και 4 εξώστες.

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 4ου ορόφου (Ε= 223,02τ.μ .)

Διαμπερές διαμέρισμα 148,79 τ.μ σοφίτα 74,23 τ.μ. Αποτελείται από καθιστικό και κουζίνα, 2 υπνοδωμάτια με τα λουτρά τους, 1 WC, αποθηκευτικούς χώρους και 4 εξώστες. Στην καρδιά του διαμερίσματος, και εντός του μεγάλου εξώστη, υπάρχει πισίνα 16,10 τ.μ.. Η σοφίτα διαθέτει 1 master bedroom, με λουτρό και καθιστικό. Ο όροφος επικοινωνεί με τη σοφίτα με εσωτερική σκάλα.

ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ (Ε= 138,86τ.μ .)

Yπάρχουν 4 αποθήκες στο χώρο του υπογείου συνολικά 37,38 τμ (ΑΠ01= 6,96 τμ, ΑΠ02=8,46 τμ, ΑΠ03=11,05 τμ, ΑΠ04=10,91 τμ). Πραγματοποιούνται συνολικά 8 θέσεις στάθμευσης συνολικά 101,48 τμ. (Ρ1=11,75τμ,Ρ2=10,80τμ,Ρ3=10,80τμ,Ρ4=10,46τμ,Ρ5=20,58τμ,Ρ6=12,94τμ,Ρ7=12,94τμ και Ρ8=11,21τμ).

  ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΚΙΝΗΤΟ;

  Εάν ενδιαφέρεστε για το παρόν ακίνητο, χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

  Νέο Πολυτελές Τουριστικό συγκροτήμα
  ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

  Τετραωροφη Πολυκατοικια
  ΓΛΥΦΑΔΑ